Idag var jag på IHM och Ledarnas Frukostseminarium “Ta fram kraften” i Malmö. Föreläsare var Susanne Pettersson. I inbjudan stod att Föreläsningen ger på ett oerhört inspirerande sätt ytterligare kunskap om hur man tar fram kraften inom sig själv, i team och i organisationer!. Det stämde bra, Susanne är mycket inspirerande och brinner för ämnet.

Susanne pratade om att det vi ser hos människor är toppen på isberget, vad de gör (beteende). Under ytan ligger syfte-varför, vision-mål, värderingar och valda sanningar.

Susanne pratade ockå om att positiva tillstånd leder till goda prestationer. Man ska använda sitt “minneskonto” på ett bra sätt genom att förstärka positiva saker och undvika känslor när det går mindre bra. Ett relevant citat är Catch me doing something right.

När det gäller organisationer så behöver alla dra åt samma håll. Det gäller individ, team och organisation. För att uppnå det så handlar det om att bli överens om syfte, vision, värderingar och mål. Susanne pratade om att mäta på fyra olika nivåer: att vara medveten, att förstå, att tro på och att agera.