Idag har jag lyssnat på Karin Hallhagen och Annette Runsteen från Excellent Progress Leadership Scandinavia AB som pratade om ledarskap under rubriken “Född till ledare eller?”

Det blev ett mycket intressant och givande föredrag med två praktiska övningar under föredraget och en “hemläxa” på slutet. Övningarna innebar även en kort diskussion med någon annan i salen om vad man kommit fram till i övningen. Hemläxan var att reflektera över vad man kommit fram till under föredraget och övningarna plus det viktigaste – att agera utifrån det man kom fram till.

Den första övningen var Ledarskapshjulet, ett enkelt och tydligt hjälpmedel för att definiera viktiga personer (relationer). Andra steget i övningen är att fundera över om man fördelar sin tid på bästa sätt mellan de olika sektorerna och personerna.

Den andra övningen handlade om “flowkanalen”, det område där man känner flow genom rätt förhållande mellan utmaning och kompetens.

Det är härligt när man får både ett intressant föredrag och användbara redskap (övningarna) med sig hem.

Föredraget arrangerades av Chefsnätverket Close och hölls hos Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB i deras fina lokaler centralt i Malmö.