Idag dök två poster på temat “det kan bli för mycket av det goda” upp i mitt nyhetsflöde. Den första var Vd vid 19, utbränd vid 21. Artikeln handlar om högpresteraren Emanuel Nilsson som gick in i väggen redan vid 21 års ålder. I dag (23 år gammal) lär han andra att inte göra samma misstag som han.

Jag vill få högpresterande människor som jag att fatta konsekvenserna av att pressa sig själva för mycket. Jag var borta tusen timmar från jobbet när jag var sjuk. Hade jag satsat de timmarna förebyggande hade jag aldrig blivit dålig. Att investera i sitt eget välmående ger hög avkastning.

Den andra var Isabel Boltenstern är sjukskriven från tv som bygger på hennes bloggpost problemet med att gilla sitt jobb för mycket.

Båda har brunnit så mycket för det de gjorde att de missade alla varningssignaler och blev utbrända. Isabel har mycket bra punkter i sin bloggpost med lärdomar hon har fått av detta. Det är viktigt att kunna säga nej och att känna efter hur man mår.